'Yukarı Bak'mak istedi ve hayali gerçek oldu

Hayali ofiste çalıştığı masasından kalkıp gökyüzüne yükselmekti. İki yıllık bir çabanın sonunda Jonathan Trappe ofis koltuğuyla gökyüzüne havalandı.

Onun bu macerası "Yukarı Bak" adlı animasyonu anımsatıyor... O adrenalin bağımlısıydı ve ofiste oturmak hiç de onun tarzı değildi. O da iki yıl boyunca eğitim aldı ve 45 bin sterlinini bu işe yatırdı.

100120-up.widec[1]

Teknik proje yöneticisi olan Jonathan Trappe 55 helyum balonuna bağladığı ofis koltuğuyla 15 bin feet havalanmayı başardı.

Trappe, Kuzey Carolina'da bir havaalanından çelik kasalı ofis sandalyesini bağladığı balonlarla 14 bin 783 feet yükseldi. Her balon 0.6 kilo ağırlığındaydı ama 6.3 kilo kaldırma kapasitesine sahipti.

 100120-up2[1]

Trappe, "Federal Havacılık İdaresi'nden helyum balonları ve sıcak hava balonu uçurmak için lisans almak iki yılımı aldı. Gece her bir balonu şişirmek için dört saat harcadıktan sonra şafak sökerken havalandık. Yükselişime yardımcı olması için de su tanklarında 157 kiloluk ağırlık bulunuyordu" dedi.

Adrenalin bağımlısı genç adam acil durum için yanında bir de paraşüt bulunduruyordu.

100120-up1[1]

Üç saat havada kaldıktan sonra yere inen Trappe havalandığı sandalyesini ofisine geri götürmüş: "Ofiste hala aynı sandalyeyi kullanıyorum. O zamandan beri de arada sandalyeme bakıp yaşadığım bu inanılmaz deneyimi hatırlıyorum" dedi.

100120-upp[1]

Trappe'nin bu macerası akıllara Türkiye'de "Yukarı Bak" adıyla Ekim 2009'da gösterime giren animasyonda, evini helyum dolu balonlarla uçuran 78 yaşındaki Carl Fredricksen'ı getirdi.

0 comments:

Post a Comment