Alfa Romeo Giulietta, BMW 5 Serisi ve Mazda CX-7’in EuroNCAP çarpışma testi sonuçları açıklandı.

Alfa Romeo Giuletta 5 Yıldız

İlk olarak '148', daha sonra da 'Milano' ismi ile yollara çıkacağı söylenen, ancak şirket yöneticilerinin son anda aldığı kararla Giulietta adını alan Alfa Romeo'nun yeni kompakt modeli, 2010 yılının ikinci çeyreğinden itibaren Avrupa'da yollara çıkacak. Giulietta, markanın sınırlı sayıda üretilen süper spor otomobili 8C Competizione'den esintiler taşıyor. Genel olarak bakıldığında sivri profile sahip olan araç, LED farları ve 'Trilob' şekilli klasik Alfa ızgarasıyla öne çıkıyor. Bir coupe’yi andıran tavan ve profil tasarımının dışında, aracın tek kapılı bir otomobil gibi görünmesini sağlayan gizli kapı kolları da öncüsünden miras kalan özelliğini yansıtıyor. Giulietta’nın tasarımının en çarpıcı yönünü ise farklı geometrik yapıların buluştuğu arka bölüm oluşturuyor. LED teknolojili ve aracın profiline kadar genişleyen arka ışıklandırma grubu, Brera modelini andıran arka cam ve bagaj kapağı tasarımı ile birlikte geniş tamponlar, yeni modelin göz alıcı yönlerini oluşturuyor.

Alfa Romeo, Giulietta’da ikisi benzinli olmak üzere dört farklı motor seçeneği sunuyor. Tamamı Euro 5 ile uyumlu olan ve 'Start&Stop' sistemini kullanan motorlar 105 beygir gücündeki 1.6 litrelik dizel motorla başlıyor. Diğer turbo dizel motor seçeneğini ise 2.0 litre 170 beygir gücündeki motor oluşturuyor. Multiair teknolojisine sahip benzinli seçenekler ise 1.4 litre 120 beygir ve 170 beygirlik motorlardan meydana geliyor. Ayrıca Giulietta’nın 1.8 litre 235 beygir gücündeki 'Quadrifoglio Verde' konfigürasyonlu en sportif versiyonu da bir süre sonra versiyonlar arasına eklenecek.

Uncrashed_Car---0-06597ff8-8cf4-4c23-a554-922bfbb14fca

Testlerde 100 üzerinden toplamda 87 puan alan Alfa Romeo Giulietta'nın, gelmiş geçmiş en güvenli kompakt otomobil unvanını da elde ettiği dile getirilen açıklamada, Alfa Romeo'nun güvenlik konusunda kendini adadığının bir başka kanıtını temsil eden Giulietta'nın çarpışma testi sonuçlarının, İtalyan üreticinin aktif ve pasif güvenlik alanında yüksek standartlarını net biçimde ortaya koyduğu kaydedildi.

Mazda CX-7 – 4 Yıldız

Ele oturan spor direksiyon, kırmızı ışıklandırılmış göstergeler, sürücü odaklı ve modern kokpit CX-7′nin iç mekanında da aynı sportifliği sunuyor. Koltukların yanal desteklerinin ve arkada diz mesafesinin yetersiz olmasının yanında, ön yolcu koltuğunun manuel ayarlanması iç mekandaki tüm bu olumlu havayı bozan unsurlar.

Mazda_CX-7_2010_Front---0-71cccdbe-cf6c-4530-aa7b-d867cf664598

Amerika’da satılan modelde büyük navigasyon ekranı ve parlak radyo ayar düğmeleri, Avrupa versiyonunda da bulunacak. Fakat donanım listesinde geri görüş kamerası veya park yardımı yer almıyor. Buna rağmen CX-7 alacakların memnun kalacağı bazı özellikler bulunuyor. Mesela bagaj hacmi gibi: 455 litre olan bagaj hacmi arka koltukların katlanmasıyla 1348 litreye yükseliyor. Deri koltuklar, xenon farlar, ESP ve daha birçok benzer donanım CX-7′de standart olarak sunuluyor.

 Uncrashed_Car---0-60b774a9-16d8-4d7b-bdd5-0cab64e43ff9

EuroNCAP çarpışma testlerinde 4 yıldız alarak hayal kırıklığı yaratan Mazda CX-7, sürücü bacak üst kısmı bölgesinde oluşan ağır deformasyon sebebiyle 4 yıldız aldı. Ayrıca koltuk başlıkları arkadan çarpmalarda boyun bölgesini korumakta çok yetersiz olduğu görüldü.

BMW 5 Serisi – 5 Yıldız

BMW 5 serisi saloon ve wagon modellerinin imaj çalışmaları yapıldı. Daha önce fotoları yayınlanan 4 koltuklu hatchback 5 Gran Turismo, yeni 5 serisi ailesi hakkında ipuçları veriyor. Kaş formunun üstünde bulunan ledli park lambaları ile farların profilini yeniden çiziyor. Yenilenen BMW’nin karakteristik çift böbrekli ızgarası ve BMW’nin hafifçe yuvarlatılmış tasarımı göze çarpıyor. 5 serisi saloon serisi ile Touring biraz farklı detaylandırmaya sahip. E60 5 serisinin dış tasarımında tasarım şefi Chris Bangle öncü oldu. Bazı eleştirmenler 5 serisini Bangle’in en iyi çalışması olarak gördüklerini söylediler.

Uncrashed_Car---0-84500e2f-d3f6-440b-9e1b-e379de34eee2

Değişikliğin birçoğu yeni 5 serisi ailesinin dış görünümünün altında yatıyor. Yeni seride Saloon (4 ya da 6 kapılı otomobilserisinin kod adı F10 ve Touring serisinin ise F11 olarak belirlendi. Beklendiği gibi, “Efficient Dynamics” adı verilen ‘performanstan ödün vermeden de tasarruflu olunabilir’ sloganını benimseyen firma, frenleme gücünden elektrik üretme, kırmızı ışıkta beklerken motoru stop etme, radyatör ızgarasının gerektiği durumlarda kapatılması gibi donanımları yenilediği modellerine adapte ediyor.

BMW_5-Series_2010_Front---0-126cc8c9-46dd-476b-99a1-1329261be4f1

Yeni 8 vites ZF şanzıman yeni 5 serilerinde olacak. Aynı zamanda 2010′dan itibaren 6 ve 8 silindir modellere sıkışık trafikte otomatik olarak aracın motorunu durduran stop-start teknolojisi eklenecek. Sportif versiyonlar da BMW’nin yeni twin-cluctch şanzıman sistemini benimsedi.

BMW 5, yetişkin korumada %95, çocuk korumada %83, yaya korumada %78 puan alarak testten 5 yıldızı hak ederek ayrıldı. BMW 5 serisinin önden çarpışma testinde yolcu bölümü stabil kaldı. Sürücünün ve yolcunun hem dizleri hemde uyluk bölgesi iyi korundu. Farklı boyuttaki ve farklı oturma pozisyonundaki çarpışma testlerinde de 5 serisi aynı başarıyı gösterdi.En yüksek puanı yan bariyer çarpışma testinden alan BMW, mankenlerin baş ve karın bölgesini mükemmel korudu. Arkadan çarpışma testinde kamçı etkisi görülmedi.

euro-ncap-logo[1]

0 comments:

Post a Comment